5 Loài Cá cảnh biển nên chọn và Cách nuôi hiệu quả | Thế Giới Cây Cảnh

Tác giả:

Chuyên mục:

5 Loài Cá cảnh biển nên chọn và Cách nuôi hiệu quả | Thế Giới Cây Cảnh

Kinh nghiệm trồng cây5 Loài Cá cảnh biển nên chọn và Cách nuôi hiệu quả...

Prandaj, përpara se të filloni processin e rritjes segurur që peshkut the kuariumit detar, duhet teësoni teknikat and nevojshme për të siguruar që peshqit and akuariumit të jenë të shënd. Khi được tạo ra, Fao do t’ju zbulojë se si të rritni peshk akuariumi detar për të siguruar cilësinë më të mirë.

Teknika për rritjen e peshkut dekorativ në det

1. Burim uji për peshqit e akuariumit detar

Ekzistojnë 2 lloje kryesore të ujit që përdoren për peshqit e kuariumit detar: uji natyral i detit dhe uji nhân tạo i detit. Trong trường hợp này, khoáng chất tự nhiên có thể là nhân tạo và nó không phải là thứ gì cả.

Peshku tôi nói

Mënyra për të identifikuar ujin artificial të detit është se kripësia e tyre është në intervalin 20/1000 dhe kur kultivohet për një periudhë 3 deri në 4 muaj të ujit). Quy trình e rritjes së peshkut dekorativ me ujë deti nhân tạo, do të formohet shumë myshk jeshil.

Pas blerjes së ujit të detit, lëreni të qëndrojë për një periudhë kohore për të ndihmuar në vendosjen e papastërtive në ujë në fund të rezervuarit, dhe në të njëjtën kohë, duhet të futni vazhdimët filtrin për të paktën 5 kohë për mikroorganizmat.rritje.

Shënim: Mos e nhà cung cấp peshqit dekorativë detarë në në një rezervuar të ri uji, kjo do të ndikojë negativisht tek peshqit dhe do të shkaktojë lehtësisht kontraktimin e peshqje mykos).

2. Hệ thống lọc

Kjo është një pjesë shumë e rëndësishme për të qenë në gjendje të rritni peshk akuariumi detar, hệ thống và bộ lọc përcakton deri në 90% của các máy bay peshqve detarë. Dysstemet kryesore të filtrimit për peshqit detarë janë filtri i poshtëm dhe filtri i tejmbushjes (dmth. shponi një vrimë në anë ose neë fund të kuariumit).

Hệ thống lọc của bạn:
Hệ thống lọc của họ cho phép nhà cung cấp thiết lập brenda akuariumit, lợi thế là người quản lý nhà nước, người được ủy thác, người được ủy quyền thu hồi vốn tự do, quỹ hỗ trợ tài chính của họ trong quá khứ sẽ được lọc bởi Duke krijuar kështu një humbje atë stetik.

Hệ thống và lọc të tejmbushjes për kultivimin and peshkut në kuarium

Ví dụ, hệ thống và bộ lọc của tejmbushjes sẽ khiến anh ta phải trả lại số tiền cho phép mình đặt cược myshku dhe peshku. Không có gì đáng ngạc nhiên nếu bạn có thể tự hào về bản thân mình bằng cách tạo ra một bộ lọc tốt hơn.

Hệ thống và bộ lọc sang trọng:
Avantazhi i sistemi të filtrit te poshtëm është se ai mund të filtrojë trầm tích trong quỹ të rezervuarit pa humbur bukurinë and akuariumit sepse kutia e filtrit nuk është and dukshme.

Hệ thống lọc và cách tiếp cận tốt nhất để bảo vệ người dùng

Pika trừ e sisstemit të filtrit fundor është se kërkon shumë përpjekje, por në këmbim, përqindja and peshqve të shëndetshëm është shumë e lartë.

Si të zgjidhni peshk akuariumi detar

Sipas përqindjes së shumë njerëzve, nëse blini peshk akuariumi dhe më pas e lëshoni natyrshëm, në në një kohë të shkurtër, do të shihni se kuariumi,ëyenshka ka humbur që kafshojnë njëri-tjetrin.dhe peshku i madh ha peshël.

Si të zgjidhni peshqit e akuariumit që rriten lehtë

Pra, para se blini Peshku tôi nói Khi tôi nói về một bản nhạc mới, hãy để zbulojmë se cilët peshq mund të jetojnë në harmoni me njëri-tjetrin.

Nếu loài hải quỳ này là loài hải quỳ, thì không có gì lạ khi chúng ta ăn hải quỳ và loài hải quỳ này.

Si të kujdeseni për peshqit e kuariumit

1. Ushqimi và peshkut të kuariumit detar

– Artemia: është një lloj veze e menduar, e përdorur si ushqim për peshqit e detit dhe ấu trùng và karkalecave. Përgatitja e çerdheve të artemisë është e mundimshme dhe e ndërlikuar. Koha e inkubimit zgjat rreth 24 deri në 37 orë, pas kësaj kohe çelet artemia e re.

– BoBo: Vezët janë një emër alternativ dhe njerëzit shpesh i quajnë kështu, duke u shfaqur shpesh në zona të pista të përmbytura, të specializuara si ushqim eblablar pe peshraqive Pikatrừ e bobos është se kur i vendosin në ujë të kripur, ata do të vdesin dhe do të vendosen në fund, duke e bërë ujin e rezervuarit të ndotur.

– Ushqimi i peletit: Sot në treg ka shumë lloje të këtij ushqimi dhe besohen nga shumë njerëz për akuariumet e tyre.

Ushqim për peshqit e kuariumit të ujit të kripur

– Karkaleca e freskët: është një lloj ushqimi që merret Nga natyra. Karkalecat kanë shumë madhësi të ndryshme, përshtatshme si ushqim për peshqit and akuariumit detar të shumë moshave.

Përveç shumë lëndëve ushqyese, lëvozhgat and karkalecave përmbajnë edhe karotinë, và cila ndihmon në ngjyrosjen and peshkut. Për ta mbajtur kakalecin gjallë për një kohë të gjatë, duhet të keni ajrim të fortë. Karkalecat và freskëta janë gjithashtu një ushqim më pak i ndjeshëm ndaj patogjenëve.

– Krap: është një ushqim i zakonshëm dhe mjaft i lirë në krahasim me karkalecat dhe peshkun e egër. Megjithatë, trupi i krapit shpesh përmban patogjenë dhe mund teë kalojë te peshqit tuaj të kuariumit detar. Patogjenët që krapi i transmeton zakonisht janë krimbat e pjeprit ose sëmundja e njollave të bardha (Kruarja – Ichthyophthirius multifiliis).

Ushqim për peshqit e kuariumit detar

Để bạn có thể nói chuyện với người khác và làm cho nó trở nên tốt hơn, thì người đó phải trả tiền cho một âm mưu. Trong trường hợp đó, bạn có thể biết rằng mình đã làm việc chăm chỉ và không thể kiểm soát được bản thân mình, bạn sẽ phải đối mặt với những sai lầm của cuộc sống, người theo dõi việc kiểm soát peshqit và disa diëtëtj për e mundur.

2. Përdorni barna mikrobiologjike për të pastruar akuariumet e akuariumit

Zakonisht njerëzit përdorin një mikroorganizem dekompozues të poshtëm, và cili ka një aftësi të fortë për të qua ujin, siç është AQUARIUM CLEAR. Akuariumet detare nuk duhetë përdorin kimikate për të prerë algat dhe myshkun që do të ndikojnë negativisht neëralet, anemonet dhe Peshku tôi nói.

3. Pajisjet e nevojshme për akuariumet detare

– Hệ thống và giới hạn: 2 llamba rozë dhe blu

Si të rritni peshk kuariumi detar

– Pastrues proteinash

– Ftohës uji (nëse ngrihen koralet e buta)

– Kutia e posthtme e filtrit

Pompë kuariumi detar

– 2 bông hoa

– Gjenerator và van

Peshku kuarumi më i lehtë për t’u rritur sot

1. Rojtari i verdhë Goby

Yellow Watchman Goby njihet gjithashtu si gobi i artë për shkak të trupit të tij të verdhë portokalli të mbinuar me njolla blu të ndezura në kekë dhe pendë.

Hobi tôi mệt mỏi është gërmimi dhepreojnë të jetojnë në vende me hapësira të mëdha dhe tôi shumë vende për të notuar. Edhe pse madhësia e tyre është relativisht e vogël, një kuarium prej rreth 113 litrash do të jetë i përshtatshëm që ata të notojnë lirshëm dthe tregojnë karakërmittikat.

Rojtari i verdhë Goby

Vì vậy, nếu peshk akuariumi ka edhe aftësinë për të bërcyer lart, kështu që kuariumi duhet të jetë i pajisur me një kapak sipër. Ky peshk ka karakteristikën e të qenit agresiv ndaj peshqve të vet, përveç rasteve kur çiftëzohen me njëri-tjetrin.

Không cung cấp thông tin theo chủ đề cho tôi biết cách bảo vệ cá bống vàng của Người canh gác màu vàng:

 • Madhësia minimale e rezervuarit: 113 lít
 • Madhësia maksimale e trupit: 5 cm
 • Niveli i kujdesit: Lehtë, e thjeshtë
 • Personaliteti: Tôi qetë
 • Ăn kiêng: Të jesh mishngrënës

2. Peshku flutur me ngjyrë kafe të lehtë – një peshk akuarumi detar popullor

Ndryshe ng peshku i zakonshëm i fluturës, peshku fluturë me ngjyrë kafe të çelur ka një dietë shumë të thjeshtë, jo aq të bezdisshme sa peshku flutur truyền thống.

Peshk làm tôi ngjyrë kafe të lehtë - një peshk akuarumi detar popullor

Krahasuar me peshq të tjerë, ky peshk akuariumi detar është i përshtatshëm për t’u mbajtur në një kuarium të madh, i mbajtur me peshq me karakteristika të butaqerë shoqë

Ngoài ra, peshqit và fluturave kafe të lehta kanë nevojë për më shumë hapësirë ​​për not dhe më shumë gurë për t’u fshehur.

Disa informationacione themelore për këtë peshk kuariumi detar:

 • Dung tích tối thiểu và rezervuarit: 454 lít
 • Madhësia maksimale e trupit: 15 cm
 • Niveli i kujdesit: Lehtë
 • Cá nhân hóa: paqësor
 • Ăn kiêng: Gjithëngrënëse.

3. Peshku i purpurt myrtle – peshk kuariumi detar i shquar

Emri anglez i myrtles vjollce është Coral Beauty Angelfish, ky është një nga peshqit më të lehtë të kuariumit detar për t’u kujdesur.

Pamja và peshkut të purpurt myrtle është vërtet tërheqëse me trupin dhe kokën blu të errët të ombinuar me ngjyrën and verdhë të jashtëzakonshme. Myrtle vjollcë është një peshk shumë aktiv, por ka një personalitet mjaft të butë.

Peshku i purpurt myrtle - peshk akuariumi detar i shquar

Gjatë kohës së mbajtjes së peshqve të akuariumit të purpurt sim, ata nuk kërkojnë që ju të siguroni një dietë është shumë e plotë. Prandaj, mund të lëshoni lirisht një shumëllojshmëri të algave të detit në kuarium për të krijuar një peizazh dhe për t’i përdorur detaraku si një burim bị diệt vongqumi për.

Thông tin về bazë rreth peshkut të purpurt myrtle:

 • Madhësia minimale e rezervuarit: 70 gallon
 • Madhësia maksimale: 4
 • Niveli i kujdesit: Lehtë
 • Personaliteti: Gjysm agresiv
 • Ăn kiêng: Gjithëngrënëse

4. Peshku klloun Ocellaris – peshk i lezetshëm akuariumi detar i cilësisë së oqeanit

Peshku klloun Ocellaris është bërë i njohur për të gjithë përmes filmit vizatimor të nổi tiếng “Finding Nemo”. Ky peshk klloun i përket familys Pomómridae, trupi i tyre është portokalli me shirita të bardhë dhe kfij të zinj.

Peshku klloun Ocellaris - peshk i lezetshëm kuariumi detar i cilësisë së oqeanit

Tôi đánh giá cao và të qenit i guximshëm dhe shumë i lehtë për t’u rritur, kështu që ky është padyshim miku juaj i madh. Peshqit e kllounit femra janë zakonisht më të mëdhenj se meshkujt dhe pasi të çiftohen, ata do të vazhdojnë të jetojnë së bashku për pjesën tjetër të jet.ss

Vini re se ato nuk duhet të mbahen me peshq të tjerë agresivë. Nếu mọi người không muốn tôi là hải quỳ, hãy cho tôi biết rằng họ đã làm điều đó với tôi bằng hải quỳ.

Các thông số được đưa ra cho peshkun klloun Ocellaris:

 • Madhësia minimale e rezervuarit: 113 lít
 • Madhësia maksimale e trupit: 7 cm
 • Niveli i kujdesit: Lehtë
 • Cá nhân hóa: Paqësor
 • Ăn kiêng: Gjithëngrënëse

5. Krapi i detit – peshku i akuariumit detar më i lehtë për t’u rritur

Shumë njerëz ne botën e kuariumit detar and duan këtë peshk detar, emri i Tire në anglisht është Chromis viridis. Tôi një pamje shumëngjyrëshe që tôi bën ata të dallohen mes një shkolle peshqish akuariumi, ata kanë një pendë backdë blu që zbehet dhe bëhet e gjelbër.

Krapi i detit - peshku i kuariumit detar më i lehtë për t'u rritur

Ju mund ta mbani pompanon me shumicën e peshqve të tjerë, công tước përfshirë koralet dhe jovertebrorët për shkak të natyrës së tyre shumë paqësore dte bindur.

Khi bạn tự nhiên, bạn có thể chắc chắn rằng bạn có thể làm điều đó bằng cách làm cho nó trở nên thú vị hơn, và bạn sẽ có một số tiền để làm điều đó.

Thông tin không được cung cấp cho për peshkun và lugës:

 • Dung tích tối thiểu của Madhësia và dung lượng: 113 lít
 • Madhësia maksimale e trupit: 10 cm
 • Niveli i kujdesit: Lehtë
 • Cá nhân hóa: Paqësor
 • Ăn kiêng: Gjithëngrënëse

Will bashku kemi mësuar se si kultivimi và peshkut ne akuarium Đó là một kỹ thuật đã giúp tôi giải quyết vấn đề về kỹ thuật của mình. Sau đó, Fao shpreson që ju mund të rritni lehtësisht peshq dekorativë në rezervuarin tuaj të mrekullueshëm. Pác béo!

Bài viết mới nhất của Congdungkate (nhìn thấy tất cả)

Bài viết mới nhất

Xem Thêm

Chủ Đề Liên Quan